Gökay Aygün

  • Gökay Aygün
    (Yazar)

Gökay Aygün

Ulam :Genel
Gökay Aygün
Gökay Aygün

Emekli müzeci bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu olarak 1966 yılının yöresel söylemiyle Kiraz ayında İstanbul’da doğan Gökay Aygün; Piripaşa İlkokulu, İstiklal (Tülin Manço) İlkokulu, Okmeydanı (Tülin Manço) Ortaokulu ve Beyoğlu Atatürk Erkek (İstanbul Atatürk Anadolu) Lisesi’ni bitirdi.

Soy itibariyle Giresun Keşap Küçükgeriş Köyü Dikkaşoğulları sülalesine mensup olan Gökay Aygün, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu (İletişim Fakültesi) Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Tuzla Piyade Okulu’nda temel askerlik eğitimini alan Aygün, Kıbrıs’ın ilk Türk askeri birliği olan KKTC Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda Piyade Asteğmen rütbesiyle takım komutanlığı yaptı.

Vatani vazifesinin ardından kısa bir süre Yıldız Teknik Üniversitesi Satın Alma Servisi’nde memuriyet ve yine aynı üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi’nde idare amirliği görevlerinde bulunan Gökay Aygün; Tercüman, Hürriyet gibi ulusal gazetelerde çalıştı. Emekli olduktan sonra Trabzon’a yerleşen Aygün; Karadeniz’in Sesi ve Karadeniz’de Son Nokta gazetelerinde bir süre mesleğine devam etti.

Geçirdiği bypass (aort diseksiyonu) ameliyatı sonrası mesleğini noktalayan Gökay Aygün; hobi olarak fotoğrafçılık, bilgisayar ve internetle ilgilenmektedir. Sevdalısı olduğu köyü Küçükgeriş’in internet sitesinin kurucusu olan Aygün, yine köyünün sosyal medyadaki gruplarının webmasterlığını yapmaktadır. Eşi ev hanımı olan Gökay Aygün’ün ikisi öğretmen, ikisi öğrenci dört kız evladı, üçü erkek biri kız dört torunu vardır. İngilizce bilen Aygün, Sürekli Basın Kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi.


“Şaşarım şu kimselere ki; zanla konuşurlar ve onunla amel ederler!”